maanantai 26. joulukuuta 2016

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

How to make money and create income

A. Anderson
Kirjassa esitellään affiliate -markkinoinnin toimintamekanismi, sen historiaa ja affiliate-markkinoinnin etuja. Siinä kerrotaan, miksi kannattaa aloittaa affiliate-markkinoinnin tekeminen ja miten valita siihen itselle sopivin affiliate-markkinointiyritys. Kirjassa käsitellään affiliate-markinointiin liittyviä myyttejä ja niiden todenperäisyyttä, käydään läpi alan jargonia (eli ammattisanastoa) ja annettaan vinkkejä, miten kasvattaa omaa tulovirtaansa.

Markkinoitavatn toimialan valitseminen on tärkeä päätös. Jotkin toimialat ovat "kuumia" (mm. kauneus, hyvinvointi jne) ja ne kiinnostavat aina ihmisiä. Kirjoittaja yrittää auttaa valitsemaan lukijalle sopivimman markkinoitavan toimialan ja käy läpi niiden kannattavuutta.

Kirjassa käsitellään kaikkia metodeja (bloggaus, vloggaus, podcasting), joilla affiliate-markkinointia voi tehdä.  Muutamassa kappaleessa on käsitelty myös muunlaisia informaation myymisen tapoja, e-kirjojen tekemistä ja valmennuksen myymistä.

Joitakin muistiinpanoja joita tein itseäni varten:

  1. Etsi itsellesi sopiva affiliate-kumppani. Englanninkielisessä maailmassa toimii mm. E-junkie.  (Itse päädyin Suomessa aloittamaan Trade Trackerilla). 
  2. Seuraa aina kampanjoitasi ja niiden tuloksia. Käytä Google Analytics tai jotain muuta huolella valittua analyysisovellusta (esim Propers202, CVP Lab)
  3. Käytä Google keyword planner tool:ia.

Kirja on englanninkielinen, siinä on 272 sivua.

Oma mielipiteeni kirjasta:
Tämä vaikuttaa eKirjalta joka on vain painettu paperiversioksi. Teosta ei vaikuta olleen kustannustoimitettu ollenkaan. Tekstit näyttävät olevan blogitekstejä, jotka on laitettu peräkkäin ja luotu näin kirja. Toistoa samoista aiheista löytyy paljon. Muutaman kertauksen vielä sietäisi, mutta kiun keskellä kirjaa aletaan taas käydä alkeita läpi, lukuinto alkaa hiipua. 
Kirjassa oleva tieto on relevanttia, mutta siinä ei käsitelty miten omaan blogiinsa/vlogiinsa voi ohjata liikennettä. 

Asteikolla 4-10, antaisin kirjalle 7,5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti