tiistai 3. tammikuuta 2017

Kvanttifysiikasta energiahoitoihin

Kvanttifysiikasta energiahoitoihin

Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen
Johanna Blomqvist"Sinä päivänä, kun tiede alkaa tutkia aineettomia ilmiöitä, se edistyy yhdessä vuosikymmenessä enemmän kuin kaikkina aikaisempina olemassaolonsa vuosisatoina. Ymmärtääkseen maailmankaikkeuden todellista luonnetta, pitää ajatella asioita energian, taajuuksien ja värähtelyjen kautta. " (Nicola Tesla)
Kirjoittaja on fysiikasta väitellyt tohtori. Aluksi hän käsittelee energiahoitamisen taustaa. Sitten siirrytään Blomqvistin omaan ensikosketukseen energiahoitoihin. William Bengstonin kehittämän menetelmän avulla on tapahtunut paranemisia monista, vaikeista ja parantumattominakin pidetyistä sairauksista. Menetelmän toimintamekanismia ei pystytä salittämään nykytieteen malleilla. Menetelmässä luodaan lista haluttujen asioiden ja niiden aikaansaamien tunnetilojen luomiin kuviin. Bengston on kokeissaan todistanut energian jäävän talteen mm. pumpuliin ja veteen.
Blomqvist kertoo kokemuksistaan käytettyään itse Bengstonin menetelmää.

Seuraavaksi käsitellään reiki-menetelmää ja kirjoittajan omia kokemuksia, kun hän on kouluttautunut reiki-hoitajaksi. Tieteentekijänä hän on käsitellyt hoitokokemusta myös yleisellä tasolla objektiivisesti sekä hoitajan että hoidettavan kannalta.  Lopuksi Blomqvist käsittelee hoitokokemustaan Nelli-nimisen koiran kanssa.

Kirjoittaja käsittelee ristiriitaa, jossa saadut havainnot eivät enää vastaa havaintoihin perustuvaa maailmankuvaamme. Kvanttifysiikan paljastamat ilmiöt saattavat olla selitys energiahoidoissa välitettävälle energialle. Kirjoittaja selittää kvanttifysiikan perusteet hyvin kansantajuisesti. Kvanttifysiikassa tiedetään, että ei ole havaittavaa "todellisuutta", vaan havaitsija vaikuttaa aina havaintoon. Nykyinen tiede perustuu vielä paljolti klassisen fysiikan malleihin, vaikka etävaikuttaminen ja ei-lokaalit ilmiöt on jo todettu kokeellisesti moneen kertaan.

Mielen olemusta on käsitelty monesta eri näkökulmasta. Kirjassa käydään läpi muutamia tutkimuksia mielen vaikutuksesta materiaan. Kirjassa mainitaan  IONSin kaksoisrakokoe, jossa tietoisuuteen liitetyt tekijät korreloivat kaksoisraon interferenssikuvioon. Kuuluisin koe (josta maininta löytyy jopa "Da Vinci -koodi "-kirjasta) on PEAR. Koe on jatkunut jo vuodesta 1979. Ympäri maailmaa on sijoitettu satunnaislukugeneraattoreita. Lukusarjat eivät olekaan enää satunnaisia, kun ihmiskunnan tietoisuus keskittyy johonkin asiaan. Mm prinsessa Dianan kuolema ja Intian valtameren tsunami ovat olleet tällaisia tapahtumia. Tulosten muutos alkaa näkyä joitakin tunteja ennen tapahtumaa. Linkki tutkimukseen : http://noosphere.princeton.edu/
Masaru Emoton vesitutkimuksissa on voitu todistaa mielen/tietoisuuden vaikutus veteen, joka on jäädytetty ja sitten kuvattu. Blomqvist on tehnyt itsekin riisikokeen ja laittanut sen kuvat mukaan teokseen. Tämän kokeen voi jokainen tehdä itsekin kotona. (Kuvia löytyy lisää tästä kirjasta).
Lopuksi käsitellään vielä mielen vaikutusta paranemiseen ja käsitellään plasebo-efektiä.

Tehtyjä energiahoitotutkimuksia ja niissä käytettäviä menetelmiä sekä pohdintaa siitä, mitä ja miten itse asiassa pitäisi mitata, on käsitelty yhden luvun verran.

Teoksen loppuosassa on pohdintaa eneriahoitamisesta. Onko mahdollisesti kyseessä informaation eikä energian välitys? Miten sisäistä tietoa voitaisiin tutkia tieteen keinoin, ja mitä mittareita siinä voitaisiin käyttää? Miten siirrymme erillisyydestä ykseyteen? Yhteen lukuun on koostettu yleisimmin kysytyt kysymykset energiahoidosta.

Kirjan lopussa on sanasto ja lähdeluettelo. Liitteinä löytyy vielä itsehoito-ohjeita ja harjoituksia.

Kirjassa on 298 sivua.

Oma mielipiteeni kirjasta:
Teos on ensimmäinen suomenkielinen teos, jossa on käsitelty aihepiiriä molemmista näkökulmista. Suomeksi tieteeseen perustuvaa kirjallisuutta ei ole (tietääkseni) julkaistu muita kuin "Kuudes Aisti". 

Kirja on huolellisesti kirjoitettu ja selkeästi ja kansantajuisesti kirjoitettu. Huomaa, että tekijä on rutinoitunut tieteen tekijä. 

Asteikolla 4-10, antaisin kirjalle 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti